Selvom Blegind Kirke og kirkegård er lille og derfor også har et lille Grøn Kirkegårdsudvalg bestående af tre mennesker, så bliver der arbejdet med de grønne tiltag grundigt og systematisk. Udvalget har arbejdet med tjeklistens punkter i lidt over et år, og Grøn Kirkegård er på dagsordenen til menighedsrådsmøder mindst to gange årligt. Derudover fylder det grønne arbejde altid på det årlige syn, hvor alle menighedsrådets medlemmer samt repræsentanter fra kirkens personale er til stede.
Blegind Kirke er en lille hvidkalket landsbykirke fra omkring år 1175 og ligger i Skanderborg Provsti i Aarhus Stift.
Blegind tjekliste vidner om det grundige og fortløbende arbejde med bæredygtighed, og kirkegården kan sætte flere krydser i hver kategori, sådan som man skal, for at blive en del af det grønne netværk.
Faktisk opfylder kirkegården seks kriterier under tjeklistens overskrift “biodiversitet – rum til dyr og planter”. Det betyder bl.a., at der er leve- og ynglesteder, der tiltrækker insekter, krybdyr, fugle og andet dyreliv på kirkegården. Et andet eksempel på tiltag, som fremmer biodiversiteten, er, at døde og døende træer, fældede stammer og kvas efterlades på kirkegården, når og hvor det er muligt.
Kirkegårdens grønne tiltag er alt i alt taget med respekt for både dyr, planter og mennesker. F.eks. er der tænkt meget over valget af stauder: de skulle være insektvenlige, de måtte ikke smide store mængder af frø, og så var det desuden vigtigt, at kirkegårdens “look” blev bevaret.
Hvis du vil vide mere om Blegind kirke og kirkegård, kan du besøge kirkens hjemmeside her.